Ознаке


 

Đerđ Konrad u Novom Sadu

 

Đerđ Konrad, jedan od vodećih pisaca savremene evropske književnosti, čiji je ekskluzivni izdavač za srpski jezik Izdavačka kuća „Arhipelag“, boraviće od 15. do 17. aprila u Novom Sadu, gde će učestvovati u programima Trećeg međunarodnog festivala proze – Prozefest. Prozefest organizuje Kulturni centar Novi Sad.

U sredu 15. aprila u 20 časova Đerđ Konrad će u Galeriji Matice srpske imati javno čitanje i razgovor sa svojim čitaocima.

Sledećeg dana (četvrtak, 16. aprila, u 11 časova) u Svečanoj sali Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ Đerđ Konrad i Vida Ognjenović, još jedan autor „Arhipelaga“, razgovaraće sa učenicima ove gimnazije.

„Arhipelag“ je u oktobru prošle godine objavio roman Đerđa Konrada Odlazak od kuće i povratka kući, što je prvi deo piščeve autobiografske tetralogije.

Novi roman Đerđa Konrada Gore na brdu, za pomračenja sunca, u prevodu Arpada Vicka, „Arhipelag“ će objaviti početkom septembra ove godine.

 

*

                      Otrovno mleko maslačka  Vide Ognjenović u Arhipelagu

 Otrovno mleko maslačka, knjiga priča Vide Ognjenović nagrađena Andrićevom nagradom za najbolju pripovedačku knjigu godine, upravo je doživela novo izdanje. Knjiga je objavljena u ediciji „Zlatno runo“ Izdavačke kuće Arhipelag, čiji je Vida Ognjenović ekskluzivni autor. Pogovor ovom izdanju knjige Otrovno mleko maslačka napisao je književni kritičar Mihajlo Pantić.

Premijerno predstavljanje novog izdanje knjige priča Otrovno mleko maslačka biće u Novom Sadu, na javnom čitanju Vide Ognjenović u Galeriji Matice srpske 15. aprila u 18 časova. Čitanje i razgovor sa čitaocima odvija se u okviru Trećeg međunarodnog festivala proze u Novom Sadu – Prozefest. U četvrtak 16. aprila u 11 časova Vida Ognjenović će, zajedno sa Đerđom Konradom, u Svečanoj sali Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ razgovarati sa učenicima ove gimnazije….

 

Izvor: predstavnik za štampu Arhipelaga.

 

Advertisements