Ознаке


Саопштење Српског књижевног друштва

Из СКД послат нам је извештај у коме је наведено да су писмене оставке на чланство у овом удружењу током 2011. године послали Радослав Петковић, Радмила Лазић, Срђан Тешин, Владислава Гордић-Петковић, Тихомир Брајовић и Зоран Живковић, а Андрија Матић, Александар Новаковић и Боривоје Адашевић у јануару 2012. Управни одбор је 18. априла 2011. године члановима СКД послао саопштење поводом оставки Радослава Петковића, Радмиле Лазић, Срђана Тешина и Владиславе Гордић-Петковић и, изражавајући добру вољу, поменутим члановима у оставци послао писма у којима им је предложено да своје оставке повуку и да и даље буду чланови СКД.

„Ниједно од четворо колега није прихватило наш предлог, а колегиница Радмила Лазић нам је још једном послала своју оставку. На оставку Тихомира Брајовића Управни одбор такође је послао  одговор, не слажући се с паушалним оценама изнесеним у тексту оставке. На остале оставке Управни одбор није одговарао”, каже се између осталог  у саопштењу СКД, yз напомену да Управни одбор Српског књижевног друштва те оставке прихвата као њихову слободно изражену вољу и предлаже и Скупштини да их прихвати.

Марина Вулићевић
објављено: 28.02.2012.

ПОСЛЕДЊИ КОМЕНТАРИ

Мирко Грбић, Бањалука | 27/02/2012 22:33

Види сад…. а ја мислио само се они из десетерачког (Јевропског) удружења…гложе….кад оно и Еуропејци…!

Onako Usput | 28/02/2012 08:19

A ko je to odjednom Radmila Lazić?

DOSADNE KNJIŽEVNE POLITIKE | 28/02/2012 10:19

Ako su srpskoj književnoj sceni potrebne nove literarne politike,onda to svakako nisu nalik ovoj koja se događa u SKD-u i koja bi se mogla slobodno nazvati jednom bajatom politikom kolektivnog samoisključenja.Srpskoj književnosti su potrebne inventivnije politike uključivanja u bilo kakav proces i politike isključivanja iz istih.Ovakvo kolektivno durenje i pozicioniranje istih u nekakav subjekat moralnog sudije jeste patetična komedija litero-partokratije koja lagano gubi moć u srpskoj književnosti.Ni sami ne znaju koliko su prevaziđeni u svojim provokativnim izjavama,u svojim teatralnim angažovanim stremljenjima. Dosta više sa njima i njihovim predstavama o tome kako treba da izgleda srpska književnost.

Doviđenja korifeji.Dobrodošli jači i mnogo bolji od vas.

videti vise> http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Zasto-su-pisci-podneli-ostavke.sr.html

Advertisements