Ознаке


УПРАВНИ ОДБОР УКС, НА НЕДАВНО ОДРЖАНОЈ СЕДНИЦИ, ЗА ПОЧАСНЕ ЧЛАНОВЕ УДРУЖЕЊА КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ ПРИМИО ЏОНА ГЕРИЈА И ВЕСНУ ПЕШИЋ


Џон Гери (John Roy Octavius Gery)

Џон Гери је редовни професор Универзитета у Њу Орлеансу (САД). Објавио је шест књига поезије, две у Србији. Превео је две књиге са јерменског језика. Добитник је неколико награда и признања у Америци. Пре пет година био је на студијском боравку у Србији.

Џон Гери је супруг књижевнице Биљане Обрадовић, такође универзитетског професора у Америци.

Сада су обоје чланови Удружења књижевника Србије.

Весна Пешић 

Весна Пешић је власник и уредник београдског Издавачког предузећа „Пешић и синови“. Од око двеста објевљеник књига, приредила је двадесет.  Однеговала је и три засебне библиотеке: Винчанско писмоТрагом Словена и Цивилизација и текстамент. На челу куће „Пешић и синови“ развила је богату културну сарадњу са многим институцијама и значајним ствараоцима код нас и у свету. Основала је Центар за палеологијска научна истраживања, који сваке године окупља велики број аутора из области граматологије и старих цивилизација.

Весна Пешић је секретар привремене Редакције часописа УКС  Serbian Literary Magazine, чији је главни уредник Милан Ђорђевић.

Advertisements