Ознаке


Министар спољне и унутрашње трговине Расим Љајић (Фото Танјуг)

КРАГУЈЕВАЦ – Министар спољне и унутрашње трговине Расим Љајић изјавио је данас у Крагујевцу да ће Влада Србије највероватније на ванредној седници размотрити понуду Брисела о питању Косова и Метохије.

„Чланови владе јуче су информисани о осмој рунди преговора Београда и Приштине, наредних дана биће додатних консултација посланичких група и странака владајуће коалиције и верујем да ћемо имати ванредну седницу владе”, рекао је Љајић.

Он је навео да се сви у влади слажу да је предлог Брисела лош, да не задовољава интересе Срба на Косову и Метохији, посебно Срба на северу Косова.

„Питање је какве су последице једне и друге одлуке и ми вагамо те последице”, рекао је Љајић и оценио да би било апсолутно неприхватљиво да по том питању буде подела у влади.

Он је истакао да „у овом тренутку сви морамо да будемо јединствени”.

„Нема доброг решења и какву год одлуку да донесемо, кајаћемо се”, рекао је Љајић.

Љајић, који је и председник Социјалдемократске партије Србије (СДПС) посетио је у Крагујевцу Градски одбор те странке, где су ових дана председник и подпредседник прешли у друге странке.

——————————————-

Ванредна седница Владе о Косову највероватније у понедељак

БЕОГРАД – Влада Србије ће највероватније у понедељак одржати ванредну седницу на којој ће бити разматрана одлука о дијалогу са Приштином, речено је Танјугу у Влади Србије.

Претходно, како је наведено, биће обављене консултације са шефовима посланичких група у Скупштини Србије.

Танјуг
објављено: 06.04.2013.

_____________________

Последњи коментари

rade SRB | 06/04/2013 12:36

Ima dobrog resenja,jer se ne mogu porediti drzavni teritorijalni interesi sa datumom za EU.I stavljanje datuma ispred svega bi verovatno pogodilo srpski narod,uostalom pitajte nas .Pitanje je takodjer kad bi se oporavili od toga,kako bi to delovalo na nasu samouverenost,osecaj ponizenosti zbog gubitka teritorije i stavljanja nasih Srba o tesku situaciju. Ne mogu da se vazu tek tako te dve stvari,jer tu su u pitanju emocije i neka ekonomska racunica.S druge strane nas KiM je bogatiji od svega sto bi dobili tim datumom,koji ne znaci jos nista.Nema tu dileme po meni.Vi cete postupiti po svome,ali dobro je da vam i mediji kazu nase stavove,ma kakvi su,a ne samo ako su po meri politicara.

DrJela Bisic | 06/04/2013 13:50

Prevrcem arhivu,vrtim stranicePolitike,gledam stranu stampu-nikako da nadjem,nikako da shvatim:U cemi se,konkretno,sastoji predog,u cemu se sastoji to cuveno popustanje Pristine i sta je to sto je predlozeno Srbiji,pa ona nece/ne moze da prihvati?Vidim da se o nezavisnosti ne diskutuje(znaci-ona je precutno priznata,od svih strana)Dikutuje se da seSrbima sa severa oduzme autonomija,koja je ostatak njihovog drzavljanstvaSrbijeNaravno da bas ovi izPristine,koji su kroz autonomiju dobili sadasnji status,ne misle da ikome daju autonomijuNeka se nase drago“sveto trojstvo“malo odmori.Ima dovoljno domacih problema za resavanje a saLediEvidece se,nekad,kasnije

________Извор: Љајић: Највероватније ванредна седница владе о Косову : http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Ljajic-Najverovatnije-vanredna-sednica-vlade-o-Kosovu.sr.html

Advertisements