Ознаке


ПРАВОСЛАВНОГ ФИЛОСОФА И ВЕЛИКОГ СРПСКОГ КЊИЖЕВНИКА ПРЕДРАГ Р. ДРАГИЋА КИЈУКА У свечанојсали Српског центра при Храму Срба Светитеља у Мисисаги, у недељу, 28.априла, у 13:30 часовa

О књизићеговорити:
ДрагославаДрагићКијук, професор
КатаринаКостић, књижевник
Миро Микетић, аутор знамените хронике ”Кроз пакао и натраг” и
др РадомирБатуран, уредникчасописа ”Људиговоре”

Кијук је једини српски независни интелектуалац који је ушао у најстрожиизбород100 независнихинтелектуалацасвета, у изборупрестижнихсветскихинститута. Биојеживаенциклопедија и бескомпромисниборац у одбраниистине и свогнародасрпског….Деловао је и у нашој срдини као уредник часописа ”Људи говоре” кога Редакција овог часописа, и после више од годину откако се упокојио, није заменила другимуредником.
Поред више његових књига, све значајније од значајније, нарочито монументалног двокњижја  КАНТЕНА МУНДИ, ево и његове пост хумне књиге ”Хришћанство без Христа”, у којој је акрибијом православног философа и аналитиком и логиком књижевника и историчара првог реда, дао генезу, историју и синтезу разбожавања Европе и војујуће Римскепапскецркве и њеног похода и злочињења према источнимправославним народима, посебно према Србимаграничарима, од раскола 1054. до 2012.
Речју ПредрагДрагић Кијук је све то документовао као нико од нас и у свету, све изворима и документима самих злочинитеља, њихових кардинала и самосталних светских и наших интелектуалаца, равних Кијуку..
Преосвећени владика Георгије је самоиницијативно дошао у Торонто надан Кијукове сахране и одржао му опело истог данакада и у Београду, уз бројно присуство покојникових пријатеља, сарадника и поштовалаца.Преосвећени владика ће и сада, на Источни Петак, говорити о овој књизи која ће бити представљена у манастирској библиотеци.Богоугодно би било дасвака српска кућа у Јужном Онтарију има Кијукову књигу ХРИШЋАНСТВО БЕЗ ХРИСТА.

Плакат

Плакат

Организатори:

КанадскаепархијаСрпскеПравославнеЦркве,
Црквеношколскеопштине:СветогСаве у Торонту, СабораСрбаСветитеља у Мисисаги и Св. АрхангелаГаврила у РичмондХилу,
СрпсканационалнаакадемијаКанаде и
Редакцијачасописа ”Људиговоре”

_________Извор : Батуран