Ознаке


…..PRODAJU “DUNAV OSIGURANjE“

O EVENTUALNOJ prodaji „Telekoma“ Srbije vladajuća koalicija nije postigla jedinstven stav. Prodaju se rudnici „Resavica“, Dunav osiguranje i Čačanska banka.

„Jatervejz“ očekuje strateškog partnera, „Galenika“ mora da prođe kroz restrukturiranje, Aerdorom će ići u zakup.
Srbijagas“ više neće dobiti garancije za nove kredite i mora tržišno da posluje.

Država će odobravati garancije za zajam samo onima koji su iskoristili najmanje 70 odsto ranije odobrenih kredita, jer trenutno milijarde evra „leže“ neiskorišćene.

Od prodaje firmi u restrukturiranju ne očekju se značajni prihodi. Prema rečima ministra Dinkića logika je da prestanu da troše novac na njih.

NI REČ O REKONSTRUKCIJINA pitanje novinara da li će uskoro u njegovo ministarstvo, kao državni sekretar, ući Milka Forcan, ministar Dinkić je odgovorio da državni vrh uopšte nije razgovarao o rekonstrukciji Vlade i da najave o novom sekretaru nisu tačne.

ŠTEDIŠE OPREZNO

REŠAVANjE problema Agrobanke i Razvojne banke Vojvodine budžet je koštalo 200 miliona evra. Takvih poteza, međutim, ubuduće neće biti.

Država će, poručio je ministar Mlađan Dinkić, nadoknađivati isključivo osigurane depozite. Poruka građanima i privredi je tako da vode računa kome poveravaju novac.

PARE ZA RTS

REBALANS budžeta uvodi i trošak za javni servis. Radio-televizija Srbije do kraja ove godine će dobiti 2,4 milijarde dinara iz državne kase. Građani od oktobra više neće plaćati pretplatu.

 

Predstavljene mere štednje: Naplata poreza, stezanje kaiša i gašenje sive zone! | Ekonomija | Novosti.rs.

Advertisements