Ознаке


Круна цвета. Слика из дворишта моје бабе. Мишљеновац, Звижд, с-и Србија, јун 2013. (Иван Лукић)

Круна цвета. Слика из дворишта моје бабе. Мишљеновац, Звижд, с-и Србија, јун 2013. (Иван Лукић)

Свесловенску награду за поезију“ утврђује Харковска Обласна Организација НСПУ, Фонд Културе Украјине, ГНБ које носи име В. Г. Корољенка и Удружење предузетника „Корпорација Хидроелекс“ ради подршке и побољшања стваралаштва младих песника, узраста до 30 година.

Жири ће узети на разматрање песничке циклусе од 7 песама аутора песничких књига или публикација, у часописима, листовима, збиркама – објављених током последње три године. Конкурсни избори моги бити писани на једном од словенских језика. Земља становања претендента може бити било која.

Песме претендената на „Свесловенску песниччу награду“ шаљу се у електронском облику, уз прилог PDF-фајла, потврђеног ISBN-а и са именом песничке збирке, часописа или листа где су штампане. Такође, обавезно је приложити књижевну биографију претендента, с неопходним личним подацима.
Циклус од седам песама треба да буде пропраћен и дословним преводима тих песама на руски, или украјински језик, ако су оне писане на другим словенским језицима
Конкурс је отворен од 24. маја 2013. године (на дан Словенске културе и писмености), а завршава се 1. октобра. Резултати ће бити објављени 15. новембра. Свечано уручење награде обавиће се 3. децембра, на дан рођења истакнутог украјинског философа и песника Г. С. Сковороде.
Прва награда износи 500 долара по курсу Државне банке Украјине
Друга наградаа – 300 долара
Трећа награда – 200 долара

Жири Међународне „Свесловенске награде за поезију“ сачињавају:
Шелковиј Сергеј (Украјина) – председник жирија, песник, преводилац и прозаист
Бојко Виктор (Украјина) – песник
Георгијев Красимиров (Бугарска) – песник, прозаист и критичар
Комков Олег (Руска федерација) – песник, преводилац, критичар, доцент Московског државног университета
Лосијевски Игор (Украјина) – песник, критичар, доктор филологије
Савељев Константин (Украјина) – песник
Јагличић Владимир (Србија) – песник, прозаист, преводилац, критичар

_______________ Конкурсни материјал слати на електронску адресу  slavicprize@mail.ru  . У случају недоумица, питања, слободно се можете обратити  и писати…

Advertisements