Ознаке


BEOGRAD – Bivša direktorka Državne lutrije Srbije Tijana Anđelić saopštila je danas da je apsolutna laž da je tokom njenog mandata Lutrija opljačkana, pokradena i oštećena za nekoliko desetina miliona evra, kao i da se radi o milionskom lopovluku, nameštenim nabavkama i sedmicama na lotu ili drugim sumnjivim poslovima.
Ona se u svoje lično ime i u ime bivšeg poslovodstva Državne lutrije Srbije oglasila otvorenim pismom javnosti kojim, kako je naglasila, želi da upozori na niz neistina, zlonamernih poluistina i celog spektra beskrupuloznih manipulacija javnošću koji se kontinuirano i u pravilnim vremenskim razmacima pojavljuju u jednom tabloidu.

„Apsolutna je laž i da je tokom mog mandata Lutrija prvi put u istoriji poslovala sa gubitkom. Istina je da je Lutrija u periodu mog mandata realizovala promet veći od 40 milijardi dinara“, istakla je Anđelić u pisanoj izjavi.

Prema njenim rečima, Lutrija je izdvojila u budžet Srbije više od 14 milijardi dinara i u periodu od 2007. do 2011. godine, kada je vodila ovo preduzeće, Lutrija je poslovala sa dobitkom, u svakoj od godina poslovanja i ostvarila je ukupnu dobit veću od 700 miliona dinara.

Tijanić je ukazala da je zaključno sa septembrom 2012. godine, kada je otišla sa funkcije, Lutrija realizovala promet veći od 4,8 milijardi, što je bilo za 10 odsto više u odnosu na isti period 2011. godine i imala je dobit od četiri miliona dinara.

„Istina je, nasuprot podmetanjima, da je navodni gubitak Lutrije nastao kao rezultat poništavanja i proglašavanja za trošak veoma korisnih Ugovora za uspešno poslovanje Lutrije potpisanih za mog mandata, što je na štetu Ddržavne lutrije svesno učinilo novo rukovodstvo mesecima nakon mog odlaska sa funkcije generalnog direktora“, navela je Anđelić.

Prema njenim rečima, dokumenta u Državnoj lutriji Srbije su neoborivi dokaz istine, a ona su po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja na raspolaganju svima i na najbolji način demantuju sve do sada citirane „neimenovane izvore“.
Direktorka Državne lutrije Srbije podnela ostavku
Direktorka Državne lutrije Srbije podnela ostavku

Tijana Anđelić: Apsolutna laž da je Lutrija opljačkana | Društvo | Novosti.rs.