Ознаке


FEJSBUK ZNA SVE O VAMA: Ako nam ne verujete, evo i dokaza!

Kampanja pod nazivom „Digitalna senka“, koji trenutno je dostupan samo u SAD , traži dozvolu za pristup vašem korisničkom nalogu, a zatim vuče informacije da izgradi sveobuhvatan dosije korisnika.

I kad kažemo sveobuhvatan, zaista tako i mislimo.

„Digitalna Senka“ prvo pokazuje korisnicima fotografije koje su označene kao javne, a onda prelazi da ispitaje vaše prijatelje.

Prikazuje prijatelje sa kojima najviše komunicirate, potom one sa kojima ne komunicirate uopšte, i koje prijatelje uhodite, da ne kažemo proganjate, a koji van ne odgovaraju.

„Digitalna senka“ se ne zaustavlja ovde. Ona otkriva kada ste najaktivniji na Fejsbuku, i na kojim mestima na svetu bi (oni koji bi to hteli) mogli da vas eventualno pronađu. Ova aplikacija takođe pruža uvid potencijalnu zaradu na osnovu nivoa obrazovanja i radnog mesta koje ste naveli.

Potom nudi moguće lozinke koje bi pomogle pri hakovanju vašeg profila. „Digitalna senka“ stvara i neku vrstu profila vašeg karaktera na osnovu vaših aktivnosti.

Naravno, u zavisnosti od podešavanja elemenata i opcija privatnosti na vašem Fejsbuk nalogu zavisi i broj informacija koje će vam predstaviti „Digitalna senka“

Iako se radi o sjajno osmišljenoj marketinškoj kampanji kako bi se promovisala nova akciona igrica, aplikacija „Digitalna senka“ bi trebalo da ukaže i na to da bi svi Fejsbuk korisnici mogli i morali svoju onlajn privatnots da shvate mnogo ozbiljnije.

http://www.youtube.com/watch?v=6T7sgCAI-Xg

(Huffingtonpost.com)