Ознаке


Albanska novinska agecnija javila je da su policijska vozila raspoređena oko zgrade Ambasade Srbije u Tirani, gde su se odmah posle prekida utakmice u Beogradu okupili navijači Albanije

Odmah posle prekida fudbalske utakmice između Srbije i Albanije, navijači albanske reprezentacije okupili su se i slave u više gradova na Kosovu, u Tirani i u Tetovu, prenose albanski mediji.

Albanska novinska agecnija javila je da su policijska vozila raspoređena oko zgrade Ambasade Srbije u Tirani, gde su se odmah posle prekida utakmice u Beogradu okupili navijači fudbalske selekcije Albanije.

Nekoliko stotina Albanaca slavilo je na ulicama Tetova, dok su hiljade Albanaca u centru Prištine gledale prenos utakmice, a zatim nastavili slavlje uz vatromet, muziku i uzvikivanje „Albanija, Albanija“. Veliki broj građna Prištine izašao je na gradske trgove, a ulicama kružže kolone vozila sa zastavama Albanije.

Policija je blokirala sve prilaze za vozila glavnom trgu, a i okolni trgovi su prepuni ljudi koji slave.

U južnom delu Kosovske Mitrovice okupilo se nekoliko stotina Albanaca u znak podrške reperezentaciji. Istovremeno, sa druge strane mosta u severnom delu Kosovske Mitrovice okupili su se Srbi, mahom mladi, koji su pratili šta se dešava s druge strane mosta.

Na samom mostu je pojačano prisustvo Kosovske policije i Kfora. Šef operative Kosovske policije Željko Bojić rekao je Tanjugu da je napetost trajala 20-ak minuta, ali da incidenata nije bilo.

Albanci su uzvikivali parole „Albanija, Albanija“, a bilo je i upotrebe pirotehničkih sredstava.

PROČITAJTE JOŠ:
* Premijer Albanije: Loš utisak Srba, ponosni na crveno-crne
* Brat premijera Albanije izazvao prekid utakmice!
* Dešavanja s utakmice iz minuta u minut
* Kapiten Albanije: Napadnuti smo od navijača, imam povrede po lici i očekujem kaznu za Srbiju
* Udovičić: Perfidna provokacija ekstremista
* Albanci pod zaštitom 300 policajaca napustili Humsku oko ponoći
* Ivanović: Mi smo smo hteli da igramo fudbal
* Albanci imali generalnu probu u centru Beograda: Letelica sa zastavom viđena iznad * Kalemegdana i Knez Mihajlove ulice
* Delegat UEFA: Ne želim da pričam ko je kriv, utakmica je morala da bude prekinuta
* Reprezentativci stigli u Humsku, Albanci dočekani uvredama. Provokacije sa šalovima OVK!
* Albanski navijači se oglašavaju iz Beograda: Neka nas hapse, kupili smo ulaznice i bićemo na stadionu

 

Albanci slavili u kosovskim gradovima uz vatromet i muziku, u Kosovskoj Mitrovici tenzije bez incidenata | Fudbal | Novosti.rs.